NAJNOVIJI KORONA PODACI: U Pčinjskom okrugu 81 pozitivan na koronu
Foto: Kurir/ T.S.

presek

NAJNOVIJI KORONA PODACI: U Pčinjskom okrugu 81 pozitivan na koronu

Srbija -

U Pčinjskom okrugu testirano je 376 pacijenata, 81 lice pozitivno na koronu, podaci su Zavoda za javno zdravlje u Vranju. Najveći broj obolelih je iz Vranja 59. U Kovid ambulanti obavljena 182 pregleda, prvih je bilo 95.

„Tokom jučerašnjeg dana testirano je 376 pacijenata od čega je 81 lice pozitivno na koronu, što znači da je 21, 54 posto novoinficiranih osoba. Najveći broj obolelih je iz Vranja 59, u Preševu sedam, Surdulici, Trgovištu i Bujanovcu po četiri osobe, Vladičinom Hanu dve i Bosilegradu jedno lice. Dobra vest je što se ne povećava broj hospitalizovanih pacijenata. Četiri petine obolelih je sa lakšom kliničkom slikom“, rekao je medijima epidemiolog dr Slađan Stanković.

Vranje
foto: Kurir/ T.S.

Dr Stanković je dodao da je početak drugog polugodišta uticao da dođe do pogoršanja epidemiološke situcije i da je uprkos poštovanju mera nekoliko dece i profesora obolelo u obrazovnim ustanovama. Juče je u školama gde su registrovani zaraženi učenici i nastavnici, obavljena dezinfekcija.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovana su 104 pacijenta. Na korona virus su pozitivne 94 osobe. Sa upalom pluća je 95, a na kiseoniku 57 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je devet pacijenata, otpušteno 11. Za kovid pacijente u bolnicama u Vranju ima 56 slobodnih kreveta.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u utorak, su obavljena 182 pregleda. Prvih je bilo 95.

Krv je uzorkovana kod 140 pacijenata i sačinjeno 77 RTG pluća. Urađena su 103 antigenska testa. Otkriveno je 50 lica pozitivno na korona virus. Upala pluća je dijagnostikovana kod 16 pacijenata.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track