ISTRAGA VELIKE EKSPLOZIJE GASA U UŽICU: Pokrenut postupak protiv rukovodioca kompanije koja je održavala gasovod
Foto: Z.Š.

tužilaštvo

ISTRAGA VELIKE EKSPLOZIJE GASA U UŽICU: Pokrenut postupak protiv rukovodioca kompanije koja je održavala gasovod

Srbija -

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je predistražni postupak protiv M.S, odgovornog lica u Privrednom društvu "Užice gas", zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

Postupak je pokrenut posle eksplozije, koja se dogodila 5. decembra prošle godine u užičkom naselju Krčagovo, kada je jedna žena, vlasnica stana u kome se eksplozija dogodila, teško povređena, a još nekoliko stanova je oštećeno. Eksplozija se dogodila pošto je žena ušla u svoj stan i uključila svetlo u kupatilu, a stan je zatim zahvatio i požar.

Već tada posumnjalo se da je gas mogući uzrok eksplozije, a neki od stanara ove i okolnih zgrada nedeljama ranije žalili su se da u svojim prostorijama osećaju miris gasa.

Prema saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu, M.S. se stavlja na teret da kao odgovorno lice PD "Užice gas" nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite prilikom distribucije prirodnog gasa.

Očekuje se da će u toku predistražnog postupka biti ispitani svedoci i obavljena potrebna veštačenja akreditovanih ustanova, posle čega će eventualno biti doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka pred sudom.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track