PONOVO LOŠE VESTI IZ LOZNICE: Još jedan pacijent preminuo od posledica korone
Foto: T.Ilić

kovid presek

PONOVO LOŠE VESTI IZ LOZNICE: Još jedan pacijent preminuo od posledica korone

Srbija -

Jedan dan se učini da stvari idu u pogrešnom smeru, drugi da je situacija bolja i nikako da koronavirus kad stane na nizbrdicu sa nje više ne silazi.

Posle utorka sa nešto većim brojkama sreda je bila bolja, ali je posle dva dana bez loših vesti ponovo juče jedan kovid pacijent izgubio bitku sa koronom. Od posledica zaražavanja koronavirusom to je ukupno 106. zabeleženi smrtni slučaj.

U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 118 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 39 manje nego dan pre, a njih 30 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju dok su ostali bili na kontroli.

Manje posla imala je i Služba za radiološku dijagnostiku koja je uradila 81 snimak pluća, 36 manje nego u utorak, otkrila je deset 10 novih pneumonija, a 18 pacijenata upućeno je infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti infektologa pregledano je 36 Lozničana, deset manje nego prethodnog dana. Broj kovid pacijenata smanjen je za pet i danas ih je u lozničkoj Opštoj bolnici 64, a na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji je jedna osoba.

Na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja nastavljena je imunizacija protiv kovida-19 i do sada je vakcinisano 5.685 građana prvom dozom, a 83 drugom.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track