U SUBOTICU STIGLA RUSKA VAKCINA, 250 DOZA ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Revakcinacija za građane počinje 10. februara
Foto: Kurir/N.H.

imunizacija

U SUBOTICU STIGLA RUSKA VAKCINA, 250 DOZA ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Revakcinacija za građane počinje 10. februara

Srbija -

Vakcina Sputnjik V je najavljena Subotičanima prethodne sedmice, a jutros je 250 doza ruske vakcine stiglo u Suboticu.

U Novoj opštini je na glavnom punktu za imunizaciju odmah danas počela vakcinacija, a kako su potvrdili iz Doma zdravlja, pristigle doze ruske vakcine namenjene su zdravstvenim radnicima. Vakcinacija će se obavljati i sutra, a danas je došao veći broj zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice, Doma zdravlja, stomatoloških i drugih zdravstvenih ustanova.

-Sve je organizovano precizno, danas i sutra iz eUprave nisu stizala obaeštenja za druge građane, ali će punkt raditi danas i sutra za zdravstvene radnike, potvrdili su iz Doma zdravlja.

Subotica, Vakcina
foto: Kurir/N.H.

Juče je stiglo i 330 vakcina Fajzer –Biontek vakcina. Revakcinacija će, prema najavi iz Doma zdravlja, početi od 10 februara., kineskom Sinofarm vakcinom, koja stiže u raspoređenim kontigentima, a ove nedelje je cepljeno oko 500 građana.

-Masovnu revakcinaciju nismo još započeli, jer nije prošlo tri nedelje od 20. januara, kada smo započeli vakcinaciju, rekla je dr Ljiljana Miljački, pomoćnik direktora Doma zdravlja.

Ona je navela i da je počela revakcinacija Fajzerovom vakcinom za one koji su primili prvu dozu vakcine, a to su zaposleni i štićenici Gerontološkog centra i privatnih gerontoloških centara, Doma zdravlja i bolnice.

Prema podacima Doma zdravlja , do 2. februara, u Subotici je vakcinisano i revakcinisano 6.219 osoba.

Kurir.rs/N.H. foto N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track