ZA BOLJI ŽIVOT U OBA GRADA: Delegacija Kikinde posetila Loznicu, važan korak za neposrednu saradnju
Foto: Kurir/T.Ilić

projekti

ZA BOLJI ŽIVOT U OBA GRADA: Delegacija Kikinde posetila Loznicu, važan korak za neposrednu saradnju

Srbija -

LOZNICA – Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa saradnicima primio je danas (6.2) delegaciju Kikinde koju je predvodio gradonačelnik Nikola Lukač. Ovo je bio prvi susret predstavnika dva grada čime je napravljen važan korak za uspostavljanje neposrednije saradnje koja, kako je posle sastanka ocenio Petrović, može dati odličan rezultat u Loznici i Kikindi.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Tema susreta bili su potencijali dva grada i mogućnosti za blisku saradnju u budućnosti, a razgovarano je i o iskustvima i projektima koje bi i jedni i drugi mogla iskoristiti, preuzeti i prilagoditi radi unapređenja života u svojim mestima.

– Postavili smo danas kamen temeljac saradnje i nju ćemo, uveren sam negovati i razvijati, kao što smo pokazali da želimo i možemo da sprovodimo najvažnije akltivnosti od kojih će građanima oba grada biti bolje. Imamo mnogo toga zajedničkog, a naša viđenja budućnosti se u mnogo čemu podudaraju.

Ovakvi susreti mogu dati nove rezultate u oblasti privredne saradnje, turizma i svih sfera društvenog života. Mnogo toga nas spaja i treba da se okupljano oko onoga što nam je zajedničko, što je dobro i što možemo unapređivati. Pre svega imamo dosta dodirnih tačaka u oblasti privrede, s obzrom na to da imamo trend opšteg privrednog rasta u Loznici, a slično je i u Kikindi – rekao je Petrović posle sastanka sa delegacijom Kikinde.

Nikola Lukač, prvi čovek Kikinde iskazao je zadovoljstvo zbog dolaska u Loznici i naveo da su uvideli stvari koje mogu naučiti jedni od drugih kao i ‘’zajednička stanovišta na kojima ćemo apsolutno moći da sarađujemo’’.

– U prethodnim godinama Loznica i Kikinda imaju evidentan razvoj, možemo određene stvari naučiti jedni od drugih i dobre projekte preuzeti kako bismo unapredili život u oba naša grada. Možemo napraviti dobre projekte u kojima ćemo iskoristiti turističke, sportske, obrazovne i druge potencijale koje imaju Loznica i Kikinda. Moji saradnici će sa lozničkim kolegama razmatrati sve ono što Loznicu krasi prethodnih godina i pokušaćemo da nađemo način da sve te dobre stvari primenimo. Pokušaćemo sve to da prilagodimo našem mentalitetu na severu i da svu tu dobru praksu primenimo u Kikindi– kazao je on ocenivši da je ovo prva poseta u nizu.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Posle susreta u gradskoj upravi domaćini su goste odveli da posete najznačajnije kulturno istorijske znamenitosti Vukovog zavičaja i ujedno se upoznaju sa bogatim turističkim potencijalima lozničkog kraja.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track