Loznicu posetilo 17 mladih Amerikanaca
Foto: KURIR

Lideri

Loznicu posetilo 17 mladih Amerikanaca

Srbija -
Gosti iz SAD posetili park "Eko zona" gde će sutra biti postavljane sprave za vežbanje orijentiringa i gradske bazene na kojima su u toku letnje igre na vodi, rečeno u lozničkoj Kancelariji za mlade

LOZNICA - Mladi Amerikanci, koji su sa vršnjacma iz naše zemlje, Slovačke, Mađarske i Slovenije učestvovali u Programu za mlade lidere centralne Evrope, posetili su danas Loznicu i upoznali se s omladinskim aktivnostima i znamenitim mestima tog kraja.

Gosti iz SAD, kojih je u Loznicu danas došlo 17, posetili su park "Eko zona" u tom gradu gde će sutra biti postavljane sprave za vežbanje orijentiringa i gradske bazene na kojima su u toku letnje igre na vodi, rečeno je u lozničkoj Kancelariji za mlade.

Obilazak lozničkog kraja završen je posetom Tršiću, rodnom mestu velikana naše kulture Vuka Karadžića i manastiru Tronoša koji je zadužbina kralja Dragutina, a njihov boravak u Srbiji biće okončan seminarom u Beogradu za učesnike Programa iz svih pet zemalja.

Loznica je u Programu razmene mladih lidera učestvovala četiri godine uzastopno, a mladi iz tog grada bili su deo grupe od 10 srednjoškolaca iz naše zemlje koji su čitavog jula, sa vršnjacima iz Slovačke, Mađarske i Slovenije, boravili u više gradova Amerike.

Pored Lozničana, u Programu su učestvovali i mladi iz Šapca, Valjeva, Preševa i Bujanovca, a cilj tog poduhvata je da polaznike na odgovarajući način pripremi za timski rad, da im unapredi samopouzdanje i osposobi za ulogu lidera među vršnjacima.

Projekat su organizovali Nevladina organizacija Međunarodni centar "Meridian" iz Vašingtona, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije, kao i partnerske organizacije iz drugih zemalja, a finansirao ga je Biro vlade SAD za obrazovna i kulturna pitanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track