KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 90 novih slučajeva, u Loznici povećan broj pacijenata
Foto: T.Ilić

manji broj prvih pregleda

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Još 90 novih slučajeva, u Loznici povećan broj pacijenata

Srbija -

Posle dana sa oko 80 pa i manje od 70 novozaraženih ponovo je tokom jučerašnjeg potvrđeno više od 90 pozitivnih uzoraka na kovid-19 na području Mačvanskog okruga.

Kako je saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, od 91 novopozitivnog njih 55 je iz Šapca, gotovo duplo više nego u svih ostalih sedam lokalnih samouprava zajedno koje su sve jednocifrene.

Bogatić je imao devet pozitivnih, Loznica osam, Vladimirci šest, Krupanj pet, Mali Zvornik četiri, Ljubovija tri i jednoga Koceljeva.

Broj obolelih je u padu i sada ih je u okrugu 966, 21 manje nego dan ranije. Šabac je još uvek blizu brojke od 500, ima ih 495, a više od sto ih je u Loznici (157) i Bogatiću (123) dok su ostali znatno bolji. Vladimirci imaju 78 obolelih, Ljubovija 55, Krupanj 23, Mali Zvornik 19 i 16 Koceljeva.

Loznica: Povećan broj pacijenata, do sada vakcinisano 5.718 građana

Na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice ponovo je povećan broj pacijenata pa ih je trenutno 77, osam više nego prethodnoga dana. Raduje manji broj prvih pregleda i upala pluća kojih je na 86 jučerašnjih snimaka otkriveno devet.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 112 pacijenata, a za njih 34 to je bio prvi pregled zbog simptoma koji mogu ukazivati na kovid infekciju dok je 19 upućeno infektologu. Četrdeset pacijenta je pregledano u ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice, a od toga se 14 prvi put javilo na pregled.

Od danas je počela masovna imunizacija drugom dozom kineske vakcine u Loznici. Iz lozničkog Doma zdravlja apeluju na građane da na vakcinaciju ne dolaze bez poziva već da to čine samo oni koji su obavešteni da treba da prime drugu dozu vakcine.

Oni koji su se prijavili na e-upravu za prvu dozu vakcine treba da sačekaju obaveštenje sa terminom i mestom gde će biti vakcinisani i ne dolaze pre toga kako bi se izbegle bespotrebne gužve.

Do sada je u Loznici vakcinisano 5.718 građana, dok je 133 primilo i drugu dozu, saopšteno je iz Doma zdravlja.

(Kurir.rs / T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track