NEOPHODNO REŠENJE

PREDIVAN GEST NIŠLIJA: Organizovali HUMANITARNU AKCIJU – prodaju slike za NAPUŠTENE životinje (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

U Nišu jos uvek ne postoji azil za napuštene pse i mačke kojih trenutno na niškim ulicama ima više od dve hiljade.

Za sada funkcioniše samo gradsko prihvatilište koje ima 40 mesta gde se oko 400 pasa lutalica godišnje steriliše i ponovo vraća na lokaciju sa koje ih služba Zoo higijene pokupi.

Zbog ovih problema volonteri okupljeni u “Udruženju Pit” organizovali su humanitarnu prodaju umetnickih slika kako bi, od sakupljenih sredstava, mogli da leče i hrane napuštene životinje.

-Naša misija je da zbrinemo te pse, da ih veterinarski zbrinemo i udomimo. Čak 19 umetnika pristalo je da donira svoje radove i ideja je da sve slike koje se budu prodale, da sav prikupljen novac ide za lečenje ugroženih pasa i mačaka – kaže volonterka Nina Milenković

Da bi se rešio problem nezbrinutih pasa lutalica neophodno je sistemsko rešenje.

-Da bi se rešio ovaj problem, neophodna je saradnja svih nas. Kako ljudi koji žive u ovom gradu, tako i institucija i udruženja. Za sada imamo odličnu saradnju sa institucijama, samo što je potrebno da to bude na još višem nivou – dodaje Nina.

Za sada je sakupljeno skoro 60.000 dinara preko ove akcije i sve je prosleđeno veterinarskim službama koje su lečile nezbrinute i zlostavljane pse.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track