CEO DAN PLUTAO TISOM ZAKAČEN ZA GRANJE: Ribočuvari spasli muškarca (45) koji je upao u reku ČULI SMO KAKO NEKO ZAPOMAŽE IZ MRAKA
Foto: Saša Urošev

nesvakidašnja nezgoda

CEO DAN PLUTAO TISOM ZAKAČEN ZA GRANJE: Ribočuvari spasli muškarca (45) koji je upao u reku ČULI SMO KAKO NEKO ZAPOMAŽE IZ MRAKA

Srbija -

Na desetom kilometru Tise kod Titela desila se neobična nezgoda kad su ribočuvari tokom redovne kontrole začuli zapomaganje.

U vodi do grudi bio je muškarac (45) koji je dozivao pomoć.

Iz Ustanove "Rezervati prirode" Zrenjanin je potvrđeno da se nemila situacija desila 9. februara i da su ribočuvari izvukli muškarca iz hladne reke, a potom je pozvana i policija.

- To je bilo oko 21 sat. Ribočuvari su se spremali da uđu u čamac sa bačke strane i da idu u redovnu kontrolu. Čuli su sa banatske strane reke Tise da neko viče i doziva u pomoć - rekla je stručna saradnica za zaštitu prirode u Ustanovi Jasna Jovanov.

Navela je da je nesrećnog čoveka bilo teško naći.

- Bila je noć, granje. Bio je do grudi u vodi. Sav je bio oderan. Nije imao nešto odeće na sebi, imao je jaknu. Naši su ga stavili u čamac. Rekao im je da je ceo dan bio tu - kaže Jovanov dodajući da je bio dezorijentisan.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o muškarcu iz okoline Zrenjanina, koji je tumarao šumom, a onda upao u reku. Zakačen za granje nije mogao ni da se izvuče. Navodno je bio sa nekim, a do nemilog događaja došlo je nakon što su se razišli.

Ukazana mu je lekarska pomoć u domu zdravlja nakon čega je prevezen kući.

(Kurir.rs/Telegraf/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track