MASOVNA IMUNIZACIJA I POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR: U Kragujevcu vakcinisano 21.300 ljudi, zatvoreno oko 15 ugostiteljskih objekata
Foto: Shutterstock

gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić

MASOVNA IMUNIZACIJA I POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR: U Kragujevcu vakcinisano 21.300 ljudi, zatvoreno oko 15 ugostiteljskih objekata

Srbija -

U Kragujevcu je vakcinisano 21.300 građana, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 4.000, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

On je današnjoj konferenciji rekao da će u narednih par dana drugu dozu vakcine protiv COVID-19 primiti još 5.000 građana.

Vakcinacija građana obavlja se na četiri punkta: hali u Velikom parku, Zastavinoj ambulanti, ambulanti broj pet i u hali Šumadija sajma.

Dašić je zamolio građane da se prijave za vakcinaciju i "zanemare lažne vesti i lažne stručnjake sa interneta".

On je rekao da se u Kragujevcu od Nove godine broj zaraženih od COVID-19 spustio na 50 do 80 dnevno, a broj pregleda je sada oko 300 dnevno.

Dašić je takođe ocenio da se uprkos smanjenju broja novozaraženih i dalje nije dovoljno da bi došlo do ukidanja vanredne situacije koja je na snazi od 27. juna prošle godine.

Gradonačelnik dodaje da ni zdravstveni radnici nisu rasterećeni, jer su u kovid-bolnici 154 pacijenta od kojih je 12 na respiratorima, a da su istovremeno preuzeli obavezu vakcinacije građana.

Prema Dašićevim rečima, u Kragujevcu se sprovodi pojačan inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata.

- I dalje imamo dnevne žurke, popodnevne žurke, večernje žurke, velika okupljanja ljudi koji, na meni nepojmljiv način, celu ovu situaciju doživljavaju neozbiljno - rekao je Dašić.

Dašić je rekao da je posle inspekcijske kontrole oko 15 objekata u Kragujevcu zatvoreno na 72 časa.

(Kurir.rs/ Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track