TRADICIONALNA MANIFESTACIJA U TRSTENIKU: Praznik vinogradara obeležen sečenjem kolača i orezivanjem loze (FOTO)
Foto: Ž.M.

dodeljene nagrade

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA U TRSTENIKU: Praznik vinogradara obeležen sečenjem kolača i orezivanjem loze (FOTO)

Srbija -

Turistička organizacija opštine Trstenik, zajedno sa Udruženjem voćara, vinara i vinogradara "Sveti Trifun" i Kancelarijom za poljoprivredu opštine Trstenik organizovala je 17. put poljoprivredno-kulturnu manifestaciju u slavu ljubavi i vina.

Pokrovitelj događaja je opština Trstenik, a veliki praznik je obeležen sečom kolača i orezivanjem vinove loze.

Stručna komisija je izabrala najbolja vina po kategorijama i proglasila osvajače zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja za bela, roze i crvena vina. Za doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva na teritoriji opštine Trstenik dodeljene su plakete Vinariji "Milosavljević" iz Bučja, Novici Dimitrijeviću iz sela Riljci i Srđanu Lukiću iz Male Sugubine.

1 / 5 Foto: Ž.M.

Ovom svečanom skupu prisustvovala predsednica opštine Trstenik Milena Turk sa saradnicima I ugledni gosti i najbolji poljoprivrednici. Manifestacija je imala gotovo simboličan karakter jer je zbog epidemije korona virusa bio pozvan vrlo mali broj ljudi i održana je u skladu sa svim protivepidemiološkim merama, utvrđenim zakonskim propisima, odlukama Kriznog štaba Srbije i Opštinskog štaba za vanredne situacije Trstenik.

Manifestacije sličnog obima održane su u velikim vinarskim kućama "Rubinu" i "Vino Župi", privatnim vinarijama i individualnim poljoprivrednim domaćinstvima sa teritorije grada Kruševca i u opštinama Aleksansdrovac, Brus, Varvarin, Trstenik i Ćićevac.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track