MR LJUBICA NENEZIĆ OVOGODIŠNJI LAUREAT: Kulturni centar Kruševac dodelio godišnju nagradu za kulturno stvaralaštvo
Foto: Privatna Arhiva

Dan ustanove 18. Februar

MR LJUBICA NENEZIĆ OVOGODIŠNJI LAUREAT: Kulturni centar Kruševac dodelio godišnju nagradu za kulturno stvaralaštvo

Srbija -

Kulturni centar Kruševac za Dan ustanove 18. februar, svake godine, dodeljuje nagradu "Slovo ljubve" za poseban stvaralački doprinos unapređenju i širenju kulture i umetnosti.

- Ovogodišnja dobitnica je svoj stvaralački vek provela koliko u obrazovno-pedagoškom radu kako u zavičajnom miljeu tako i u širim srpskim prostorima,gde će se kroz paralelni kulturni rad odražavati njeno sveukupno stvaralačko biće.Radila je kao profesor srpsko - hrvatskog jezika i književnosti, bila je direktor škole, prosvetni savetnik u Međuopštinskom zavodu za vaspitanje i obrazovanje u Kruševcu, kao i školski nadzornik u Ministatstvu prosvete i sporta Republike Srbije - kaže se u obrazloženju žirija.

Član je Udruženja književnika Srbije i Književnog kluba „Bagdala“. Jedan je od osnivača Književnog društva prosvetnih radnika Kruševca. Prozu i prikaze knjiga objavljuje u srpskoj književnoj periodici. Objavljene knjige: “Trenuci” (1993), “Embargo na moravski način” (1994), “Nedokučiva strana žene” (1995), ”Unutrašnja strana”(1996), ”Cvet bagrema” (1997), “Drugi stepen” (1998), “Možda ste srećni” (2001), ”Druga obala” (2002), “Srećno mesto” (2003), “Kad propisi nisu važili” (2005), “Ništa nije prošlo” (2009), ”Bez nje ne možemo” (2013).

Žiri ističe da je književni opus Ljubice Nenezić je kao jedan raskošni prozni akvarel u najlepšim bojama ženskog senzibiliteta koji oslikava zavičajno podneblje.

Ovogodišnji žiri bio je jednoglasan u odluci da je za pedagoški i obrazovni, kulturni i književni rad Nagrada "Slovo ljubve" otišla u prave ruke – profesorki i književnom stvaraocu Ljubici Nenezić.

Nagrada će biti uručena 18. februara, a sastoji se od povelje i stihovima “Slovo ljubve“ Despota Stefana Lazarevića i novčanog dela.

Ljubica Nenezić bila je i delegate (poslanik) u Narodnoij skupštini Republike Srbije i predsednik jednog skupštinskog odbora u svom mandate.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track