NOVI RENDGEN APARAT U VARVARINSKOM DOMU ZDRAVLJA: Masovna imunizacija odvija se po planu
Foto: Dom zdravlja Varvarin

Varvarin se uspešno bori u epidemiji virusa Kovid 19

NOVI RENDGEN APARAT U VARVARINSKOM DOMU ZDRAVLJA: Masovna imunizacija odvija se po planu

Srbija -

Kovid situacija u opštini Varvarin i dalje je nestabilna, krajem januara meseca zabeležen je skok novoinficiranih stanovnika u Temnićkom kraju, ali se poslednjih dana situacija polako stabilizuje.

Prema rečima predsednice opštine Varvarin dr Violete Lutovac Đurđević, i dalje se na dnevnom nivou registruje od 10 do 15 novih slučajeva inficiranja virusom Kovid 19, ali izražava i očekivanje da će se u narednim nedeljama epidemiološka situacija popraviti, pre svega, zahvaljujući masovnoj imunizaciji i velikom interesovanju građana opštine Varvarin za vakcinu protiv korona virusa.

Varvarin
foto: Dom zdravlja Varvarin

U ovoj pomoravskoj varošici počela je da radi i Služba za radiologiju, koja je dobila i novi rendgen aparat od strane Ambasade Japana u Beogradu, u vidu donacije, tako da građani za RTG preglede ne moraju više da putuju do Ćićevca, već iste obavljaju u svom Domu zdravlja.

-U proteklim mesecima u potpunosti je renovirana zgrada u kojoj se nalazi Služba za radiologiju koja je dobila i novi izgled sa novom fasadom, unutrašnji prostor je u potpunosti saniran i renoviran, tako da je i rendgen aparat počeo sa radom i tako su i smanjene gužve, koje su naši građani pravili u Domu zdravlja u Ćićevcu”, kaže dr Violeta Lutovac Đurđević, predsednica opštine.

Od početka pandemije do sada u opštini Varvarin zabeleženo je 682 slučaja zaraze korona virusom, vakcinisano je 1.069 stanovnika Temnićkog kraja, a revakcinisan 151.

Varvarin
foto: Dom zdravlja Varvarin

Imunizacija se nastavlja i narednih dana, a svi građani koji su iskazali interesovanje za jednu od trenutno dostupnih 3 vakcina dobiće poziv na vakcinaciju od strane eUprave.

-Imamo dosta pregleda na dnevnom nivou u našoj Kovid ambulanti u Domu zdravlja “Dr Vlastimir Godić”, vikendom od 50 do 60 pregleda, ali ponedeljkom se obavi i više od 100 pregleda. Imunizacija se vrši i dalje, kao i revakcinacija. Dom zdravlja je organizovan tako da se u jednoj smeni daje prva doza vakcine, koju primaju samo građani koji su dobili poziv preko eUprave, dok se revakcinacija obavlja u drugoj smeni, naglašava predsednica.

Najveći broj građana vakcinisan je cepivom kineskog proizvođača “Sinofarm”, ali i cepivima američkog proizvođača”“Fajzer/BioNTek” i ruskog “Sputnjik V” kojim su imunizovani prvenstveno zdravstveni radnici.

-Dom zdravlja i imunizacija za sada funkcionišu dobro, uprkos velikom obimu posla. Zahvalila bih se i volonterima Crvenog krsta koji su se na moj poziv odazvali i pomažu zdravstvenim radnicima u procesu revakcinacije, kao i građanima pri popunjavanju upitnika, ističe gospođa Lutovac Đurđević.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track