KORONA U LOZNICI: Manje pacijenata na lečenju, 32 obolelih sa upalom pluća
Foto: Kurir/ T.Ilić

smanjuje se broj

KORONA U LOZNICI: Manje pacijenata na lečenju, 32 obolelih sa upalom pluća

Srbija -

LOZNICA – Od 12. do 17. februara u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 376 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, a jedna trećina, njih 126 javila se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Infektologu je upućeno 65 pacijenata, a na 294 rendgenska snimka otkrivene 32 pneumonije. U ambulanti Infektivnog odeljenja lozničke bolnice pregledana su 122 pacijenta, a od togа su se 62 prvi put javila na pregled.

Danas su na bolničkom lečenju 73 kovid pacijenta, četiri manje nego u prethodnom izveštaju, a ne pominje se da ima osoba na mehaničkoj ventilaciji, ni da je prethodnih pet dana bilo preminulih kovid pacijenata.

U Loznici traje imunizacija stanovništva, pre podne dolaze građani koji primaju drugu dozu vakcine protiv kovida – 19, a posle 15 časova oni koji se vakcinišu prvi put.

Iz Doma zdravlja podsećaju Lozničane da na vakcinaciju dolaze samo po pozivu koji su dobili posle prijavljivanja preko portala e–uprave i u terminu koji im je javljen.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track