U LOZNIČKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Nastavljena vakcinacija medicinara iz Srpske (FOTO)
Foto: Kurir/ T.Ilić

donacija

U LOZNIČKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Nastavljena vakcinacija medicinara iz Srpske (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – U lozničkoj Opštoj bolnici danas (18.2) je nastavljena juče započeta imunizacija zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj (RS). Punkt je otvoren u zgradi Psihijatrije, a prema rečima portparolke ustanove Dragane Mitrović, vakcinu protiv kovida -19 juče je primilo 220, a danas bi trebalo još 250 medicinskih radnika sa druge strane Drine.

Loznica
foto: Kurir/ T.Ilić

Oni primaju vakcinu Sinofarm kineskog proizvođača ili Sputnjik V i čini se da je za rusku vakcinu nešto veće interesovanje. Za sve koji dobiju prvu obezbeđena je i druga doza vakcine tako da neće biti problema. Trajanje vakcinisanja zavisi od interesovanja zaposlenih u zdravstvu Republike Srpske – rekla je ona.

Zdravstveni radnici su pre vakcinisanja prošli standardnu proceduru, a njihov zajednički stav je da su veoma zahvalni na ovom gestu Srbije.

- U pomoć bratske Srbije nikada nismo ni sumnjali. Ovo je fenomenalan gest Srbije da se ubrza vakcinacija zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj u koju će, nadamo se, uskoro stići redovni kontingent vakcina koji je Vlada naručila – kaže jedan od medicinara koji su došli iz RS, a i njegove kolege zadovoljne su organizacijom i gostoprimstvom na koje su naišli kod Lozničana.

Prema informaciji šabačkog Zavoda za javno zdravlje u na vakcinalnim punktovima u Šapcu i Loznici u sredu je vakcinisano ukupno 327 zdravstvenih radnika, dok je danas planirano da se vakciniše još 331 sa sve tri vrste vakcina koje su dostupne u Srbiji.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track