VOJVOĐANSKI GASTRONOMSKI UŽITAK: Domaći, zdravi i ukusni proizvodi od mesa
Foto: Shutterstock

I nekad i sad Neoplanta je Novi Sad

VOJVOĐANSKI GASTRONOMSKI UŽITAK: Domaći, zdravi i ukusni proizvodi od mesa

Srbija -

Kao vodeći regionalni proizvođač hrane, koji spaja sadašnjost i budućnost, ova kompanija je prepoznatljiva po kvalitetnim proizvodima, punoći ukusa i proizvodima pripremljenih po najsavremenijoj, ali i tradicionalnoj recepturi

Plavo nebo i nepregledna zelena ravnica. Najveća i najplodnija žitnica Evrope. Sinonim za prostranstvo, širinu i vreme koje sporo prolazi. Salaši na čijim odžacima se gnezde rode, česma u dvorištu, a u kući već pun astal đakonija. Puši se domaća supa s knedlama, dok se u rerni lagano krčka sarma, obavezno pravljena sa svinjskom mašću, a domaćica za to vreme od kiselog testa sprema nadaleko čuvenu makovnjaču.

Nije teško pogoditi da je reč o Vojvodini, regiji koja obiluje mnogim autentičnim ukusima.

Upravo je ovo podneblje raskršće brojnih isprepletanih puteva, zahvaljujući ljudima različitih nacionalnosti koji su navikli da žive u slozi jedni s drugima vekovima dajući Vojvodini ono iskonsko i najbolje iz sopstvene tradicije. Uporedo sa njima, ukrštale su se i različite nacionalne kuhinje doprinoseći bogatstvu i raznovrsnosti vojvođanske kuhinje. Možda je uticaj nekadašnje Austrougarske ostavio najviše traga, ali je svakako prisutan i uticaj mađarske, rumunske ili slovačke kuhinje.

U čast obilju ukusa

Pitoma ravnica u čijim pejzažima uživaju Vojvođani, ispresecana rekama i sa koje se uzdiže samo jedna planina – Fruška Gora, na kojoj sazrevaju najkvalitetniji čokoti vinove loze, mesto je gde se uživa i u hrani, ali u i u dugoj tradiciji vina.

Bačka, Banat i Srem, tri dela utkana u jednu celinu, na brojnim festivalima posvećenim kobasicama, slanini, bundevi, kupusu, ali i vinima, slave ovo obilje ukusa.

Ukus je ono po čemu se izdvajaju i proizvodi od mesa nadaleko čuvene Neoplante – vodećeg regionalnog proizvođača hrane.

Ali, nije samo hrana ono što decenijama spaja Neoplantu i vojvođansku ravnicu. Naziv Neoplanta ova kompanija s ponosim nosi, jer je on, rimski naziv za današnji Novi Sad. Tako je veza između imena kompanije i grada još čvršća, budući da dele i iste vrednosti.

Ukus ove hrane pokreće sve!

Neoplanta se zato i danas trudi da ponudi autentične ukuse koji karakterišu kuhinju ravnice. Da se u Vojvodini dobro jede, opšte je poznato, kao i da su omiljeni gurmanluci proizvodi od mesa. Nekada je bilo teško zamisliti paorsku kuću bez pušnice u kojoj vise šunke i druga mesa. Danas retko koja kuća ima prostoriju za sušenje mesa, ali zato je tu Neoplanta, zahvaljujući kojoj možemo svakodnevno da uživamo u ukusima najkvalitetnijeg kulena, kobasica, čvaraka, šunki.

Kod nas kada je nešto bogato, raznovrsno, kada preliva, kada je kvalitetno, kažemo da je široko. U Vojvodini širina ne razdvaja ljude, već ih spaja. I u Neoplanti, poput ravnice kojoj se dive, i koja nas nagrađuje zlatnim žitom, pružaju nam samo prvoklasno. Bez obzira na povod i priliku, svečana trpeza sa Neoplantinim proizvodima je široka, kao srce domaćina.

I, zbog svega toga, Neoplanta je u svakoj domaćinskoj kući dobrodošla.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track