KCK OBELEŽIO 29 GODINA POSTOJANJA: Nagrada za kulturu Slovo Ljubve uručena mr Ljubici Nenezić
Foto: Privatna Arhiva

u Bioskopu Kruševac

KCK OBELEŽIO 29 GODINA POSTOJANJA: Nagrada za kulturu Slovo Ljubve uručena mr Ljubici Nenezić

Srbija -

Kulturni centar Kruševac je obeležio svoj dan i 29 godina postojanja brojnim programima, uz smanjeni broj prisutnih, i u skladu sa merama zaštite zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Nagrada "Slovo Ljubve" uručena je Ljubici Nenezic u Bioskopu "Kruševac" a dodeljuje za poseban stvaralački doprinos unapređenju i širenju kulture i umetnosti.

"Književni opus mr Ljubice Nenezić je, poput raskošnog akvarela koji u najlepšim bojama ženskog senzibiliteta, odslikava zavičajno podneblje", kaže se, pored ostalog, u obrazloženju odluke.

Ljubica Nenezić je u svojoj profesionalnij karijeri bila posvećeni pedagog, radila je kao profesor srpskog jezika i književnosti, direktor Osnovne škole "Branko Radičević" i prosvetni savetnik u Međiopštinskog zavodu za unapređenje vaspitanja i obrazovanja u Kruševcu. Bila je jedan od osnivača Književnog društva prosvetnih radnika Kruševca i aktivan član Književnog kluba "Bagdala", ali i istaknuti društveni radnik – delegat (poslanik) Narodne skupštine Srbije i predsednik jednog skupštinskog odbora u svome mandatu. Autor je više knjiga i priča, eseja, recenzija i prikaza u brojnim listovima i časopisima.

- Zahvaljujem se KCK na velikoj časti koja mi je ukazana dodelom nagrade. Kad se kaže Slovo Ljubve ne može a da se ne kaže i preskoči neka rečenica o ljubavi, kao najznačajnijem ljudskom osećanju i to u najširem smislu te reči u odnosu na suprotni pol, u odnosu na porodicu kao najznačajniju ćeliju društva, u odnosu prema zavičaju, na ljubav prema svom narodu i svojoj zemlji. Čovek koji u sebi nosi ljubav i dobrotu može se smatrati srećnim čovekom - istakla je mr Ljubica Nenezić u svojoj prigodnoj besedi.

Prema rečima direktorke Kulturnog centra Kruševac Violete Kaplarević, KCK organizuje podjednako brojne manifestacije i događaje i u gradu i u seoskima naseljima.

- Za ovih 29 godina realizovano je blizu 12.500 programa, pa čak i nakon uvođenja vanrednog stanja, samo posle nedelju dana krenuli smo sa onlajn programima. Organizovali smo oko 500 programa ukupno, od kojih je 90 bilo bilo pred publikom, a ostalo su bile filmske projekcije i onlajn programi. Naše aktivnosti su viđene i preko društvenih mreža i internet portala, pa su ih mogli pratiti i ljudi koji vole kulturu i umetnost i van Kruševca.

Kulturni centar je, u znak priznanja za uspešnu saradnju, dodelio zahvalnice Gradu Kruševcu kao osnivaču, Eparhiji kruševačkoj i javnim komunalnim preduzećima "Kruševac" i "Vodovod Kruševac". Svečanost je uveličao i popularni kruševački humoristički rep sastav "Kruševac geto" (duo Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami) sa svojim stand up programom.

Kurir.rs/ Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track