Najnovije vesti

MEDVEDI MILOŠ I MALIŠA VEČERALI 3 SATA: Probudili se iz zimskog sna jako gladni, hranilište Kašan ih spremno dočekalo (FOTO)
Foto: UG Jadovnik/RINA

Jadovnik

MEDVEDI MILOŠ I MALIŠA VEČERALI 3 SATA: Probudili se iz zimskog sna jako gladni, hranilište Kašan ih spremno dočekalo (FOTO)

Srbija

Najpoznatiji mrki medved na jugozapadu Srbije probudio se iz zimskog sna. Čuveni Miloš usnimljen je na hranilištu Kašan na Jadovniku gde je došao po večeru.

- I inače na hranilište dolazi samo u noćnim satima, a tako je bilo i ovaj put. Izgleda da je dugo bio u zimskom snu, pa je večerao oko tri sata. Medved Miloš se prati već nekoliko godina i za to vreme poslao oko 20.000 podataka. Ponekad se dešava da tokom zime menja svoje brloge - rekao je Vjekoslav Joksimović predsednik UG "Jadovnik" iz Prijepolja koje okuplja ljubitelje životinja.

medved, medvedi, mrki medved
foto: UG Jadovnik/RINA

Uz Miloša se ovog februara, iz zimskog sna probudio još jedan mrki medved koji je takođe posetio hranilište.

- Radi se o jedinki kojoj smo dali ime Mališa. On se na našoj teritoriji pojavljuje od prošle godine, od kad ga je ostavila majka. Radi se o mladoj jedinki - kaže Joksimović.

Do sada mrki medvedi sa planine Jadovnik nisu pravili veće štete u seoskim domaćinstvima. Tome doprinosi upravo i hranilište Kašan na koje se godišnje iznese od 30 do 50 toma hrane, pa medvedi ne traže obroke na drugim mestima.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...