DA SE UŽAS NIKADA NE PONOVI: U prokupačkoj osnovnoj školi održan istorijski čas o Holokaustu, uz podršku centra Jad Vašem
Foto: B.R.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete

DA SE UŽAS NIKADA NE PONOVI: U prokupačkoj osnovnoj školi održan istorijski čas o Holokaustu, uz podršku centra Jad Vašem

Srbija -

Prokuplje – U saradnji sa Ministarstvom prosvete u Osnovnoj školi “Nikodije Stojanović Tatko” održan je istorijski čas o Holokaustu. On je održan na engleskom jeziku putem Zum platform, uz podršku međunarodnog centra za studije o Holokaustu Yad Vashem u Izraelu. Čas je držala profesor engleskoj jezika u ovoj školi dr Svetlana Maksimović.

Prokuplje, čas
foto: B.R.

Ona kaže da je u redovnoj nastavi malo obrađuje ova tema, a posebnu notu času dala je Garyfallia (Lea) Micha iz Yad Vashema, koja je šef za učenje o Holokaustu za Balkan. Ona je održala kratko predavanje.

-Učenicima su pružena nova znanja i razvijaim se svest o zločinima protiv čovečnosti sa ciljem da se kod njih razvije znacčaj ove teme i misao da se Holokaust i zločini više nikada ne ponove,ali i stradanja ne zaborave. Ucenici su imali priliku da pogledaju izlozbu o Holokaustu, svi materijali su odobreni od strane Yad Vashema- objasnila je dr Maksimović.

Ona je dodala da jezavršila obuku za ovu temu, te je i sertifikovan nastavnik za predavanje iz ove oblasti.

Prokuplje, čas
foto: B.R.

-Veliko mi je zadovoljstvo da svojim učenicima mogu da, pored engleskog jezika koji predajem, predstavim ovako značajnu temu najvećeg genocida i zločina u istoriji koja se ikada dogodila ljudskom rodu- dodala je ona.

Nove metode internet nastave i ovde su došle do izražaja i spojile kontinente i zemlj. Istovremeno, deca sui z prve ruke saznala sve o ovom stravičnom istorijskom događaju.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track