KORONA VIRUS U LOZNICI: Za tri dana preminula 4 pacijenta, raste broj pregleda u ambulantama
Foto: T. Ilić

epidemija se ne smiruje

KORONA VIRUS U LOZNICI: Za tri dana preminula 4 pacijenta, raste broj pregleda u ambulantama

Srbija -

LOZNICA – Treći dan zaredom ima preminulih kovid pacijenata i za tri dana četiri su izgubila bitku sa virusom. Posle dva dana sa po jednom preminulom osobom juče je kovid uzeo još dve tako da je od posledica zaražavanja korona virusom do sada zabeleženo ukupno 115 smrtnih slučajeva u Opštoj bolnici Loznica.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 95 pacijenata, 10 više nego u sredu, sa akutnim respiratornim tegobama, a od toga se 32, isto kao i dan pre, javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi, a 18 pacijenata je iz trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

Na 81 rendgenskom snimku pluća, 27 više nego u sredu, dijagnostikovano je još devet novih pneumonija. Ohrabruje što se broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju smanjuje, danas ih je 66, pet manje nego prethodnog dana, a njih pet je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Imunizacija stanovništva redovno se odvija u Loznici gde je na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja i Opšte bolnice Loznica do sada prvom dozom vakcinisano 9.057 građana, a 5.560 drugom.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track