01:40

NEIZVESNO SA SVADBAMA I OVE GODINE? Krizni štab donosi NOVE ODLUKE o veseljima do aprila (KURIR TELEVIZIJA)

VENČANJA I KORONA

NEIZVESNO SA SVADBAMA I OVE GODINE? Krizni štab donosi NOVE ODLUKE o veseljima do aprila (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Ljubav u doba korone cveta, ali poslednjih godinu dana , svadbe i organizacija venčanja u velikoj meri su otkazana ili odložena. Od 25 hiiljda zakazanih svadbi u prošloj godini, realizovano je samo pet. Za predstojeću sezonu zakazano je čak 70 proslava venčanja. Mladenci i organizatori događaja se nadaju da će nadležni shvatiti da je svadbe moguće organizovati uz poštovanje svih epidemioloških pravila.

Ako želite da pravite svadbu u narednom periodu, bez maski i dezinfekcionih sredstava ne počinjite organizaciju. Sve je spremno za predstojeću sezonu u kojoj bi prva svadba trebalo da se ostvari već 14. marta. Veselja u doba koron moguća su, tvrde stručnjaci iz industrije događaja.

- Maldenci sada znaju da je tradicija oko čestitanja nepoželjna. Zna se tačno koliko procentualno gostiju igra na poduijumu za igru, još ako imate otvorene prostore, onda obarate strašno veliki procenat za rizik od bilo kakve zaraze - kaže Nikola Janković iz upravnog odbora "Ivent udruženje Srbije"

Svadbe su zabranjena već 12 meseci. To stvara dodatne probleme.

-Ljudi koji znaju da ne mogu da imaju venčanje počinju da traže skrivene lokacije gde bi mogli da organizuju svadbu. Ne morate imati četiri kvadrata ako svi imaju maske. Onda nemate nikakav problwm u smeštanju gostiju. Imate problem kada smestite 200 gostiju u restoran koji sede jedan pored drugog - naglašava Nikola.

Jasna i njen verenik i pored ogromne želje, ne usuđuju se da se upuste u avanturu zvanu zakazivanje svadbe.

-Pratimo iz meseca u mesec razvoj događaja i po svemu sudeći mislimo da ćemo morati da odustanemo od nekog velikog veselja i da ćemo taj najlepši dan organizovati u krugu najbližih - kaže buduća mlada.

Veselja zakazana za narednih nekoliko meseci , iz ove perspektive , izgledaju nerealno. Mladenci su oprimistični iako svesni da su sve karte sada u rukama članova Kriznog štaba. Najnovije odluke o organizovanju svadbi mogli bismo da saznamo već početkom aprila.

Foto: Printscreen

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

01:40

NEIZVESNO SA SVADBAMA I OVE GODINE? Krizni štab donosi NOVE ODLUKE o veseljima do aprila (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track