KORONA DIVLJA: U poslednjih sedam dana na području Mačvanskog okruga 433 novozaraženih
Foto: Kurir/T.I.

82 više nego prethodne nedelje

KORONA DIVLJA: U poslednjih sedam dana na području Mačvanskog okruga 433 novozaraženih

Srbija -

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu minule sedmice, od 22. do 28. februara, na području Mačvanskog okruga potvrđena su 433 pozitivna uzorka na kovid -19, u odnosu na prethodni sedmični izveštaj 82 više.

Trocifreni su bili Šabac sa 181 i Loznica sa 112 pozitivnih dok su ostali imali znatno bolje brojke. Ljubovija je imala 47 novozaraženih, Bogatić 36, Krupanj 25, Vladimirci 22, a po deset Koceljeva i Mali Zvornik. Minulog vikenda najviše pozitivnih imala je Loznica (39), sledi Šabac (26), a ostali su ih imali manje od deset. Krupanj sedam, Bogatić i Ljubovija po pet, Koceljeva i Mali Zvornik po dva i jednog Vladimirci. Broj obolelih je uvećan za 36 i sada ih je 809 u okrugu. U svim mestima osim Ljubovije i Vladimiraca došlo je do povećanja broja za nekoliko obolelih, a najosetnije u Loznici gde ih je trenutno 196, odnosno 26 više nego u petak. Šabac ima 338 obolelih, sledi ga Loznica, pa Bogatić (86), Ljubovija (75), Vladimirci (40), Krupanj (38), Koceljeva (20) i Mali Zvornik (16).

Korona se definitivno ne predaje, a pomažu joj oni koji krše epidemijske mere. U Loznici su minulog vikenda komunalna inspekcija i milicija kontrolisale 106 objekata, napisane su dve prekršajne prijave i izrečena jedna mera pražnjenja prostora u kome je bilo više osoba nego što je dozvoljeno, odnosno organizovana је "korona žurka".

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track