NARODNI POSLANICI IVANA POPOVIĆ I LAV PAJKIĆ DONIRALI TRI HILJADE MASKI: Uručena humanitarna pomoć ustanovama socijalne zaštite
Foto: Privatna Arhiva

sREMSKA KAMENICA

NARODNI POSLANICI IVANA POPOVIĆ I LAV PAJKIĆ DONIRALI TRI HILJADE MASKI: Uručena humanitarna pomoć ustanovama socijalne zaštite

Srbija -

Narodni poslanici Ivana Popović i Lav Grigorije Pajkić sa pokrajinskim poverenikom organizacije “Stub” Mihailom Janjićem uručilu su danas humanitarnu pomoć ustanovama socijalne zaštite u vidu tri hiljade zaštitnih hiruških maski.

Pomoć je uručena Mirku Jankeliću direktoru Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici; Ani Vili, direktoru Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku i Slavici Škrbić, direktoru Doma za stare u Futogu.

humanitarna akcija, Mihailo Janjić, Lav Pajkić
foto: Privatna Arhiva

U izjavi za medije narodni poslanik Ivana Popović istakla je da je i pored toga što je Srbija zabeležila zapažen rezultat kada je u pitanju vakcinacija stanovništva jako važno da se nastavi sa poštovanjem epidemioloških mera i saveta kriznog štaba.

“Primer velikog zalaganja u borbi protiv korona virusa jeste činjenica da se Srbija po broju vakcinisanih nalazi na drugom mestu u Evropi a po broju revakcinisanih na prvom. Takođe, sam čin dočeka ruskih vakcina predsednika Aleksandra Vučića najbolji je pokazatelj koliko naše državno rukovodstvo ulaže napora da se izbori sa ovom pošasti. Potrebno je da nastavimo da se pridržavamo saveta i mera kriznog štaba, te i na ovaj način podstičemo građane na kolektivnu odgovornost” izjavila je Popović.

humanitarna akcija, Mihailo Janjić, Lav Pajkić
foto: Privatna Arhiva

Pajkić je napomenuo da sve ustanove socijalne zaštite obuhvaćene ovom akcijom imaju dovoljne zalihe zaštitnih maski ali da nažalost prethodnih dana epidemiološka situacja je pogoršana tako da će im ovaj paket pomoći u mnogome značiti.

“Danas smo ovde i da na svojevrstan način izrazimo veliku zahvalnost direktorima i zaposlenima u Dečijem selu, Domu u Veterniku i Domu u Futogu na velikoj hrabrosti i žrtvi koje su podneli u borbi protiv korona virusa” zaključio je narodni poslanik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track