BROJKE NISU DOBRE U LOZNICI: Otkriveno još 17 novih pneumonija pluća kod novozaraženih
Foto: T. Ilić

korona virus

BROJKE NISU DOBRE U LOZNICI: Otkriveno još 17 novih pneumonija pluća kod novozaraženih

Srbija -

LOZNICA – Kada je pre skoro godinu dana virus ušao u naše živote većina je mislila da ćemo ga se rešiti do leta, ali je on još uvek tu i nastavlja da pravi probleme. Ne samo da je tu nego izgleda ponovo diže glavu i počinje da hvata zalet.

U Loznici brojke nisu dobre sudeći prema podacima iz bolničkog izveštaja za utorak (2.3) kada je u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano više od sto pacijenata, njih 114, gotovo polovina (53) se javila na prvi pregled, dok je infektologu upućeno njih trideset. Urađeno je 140 rendgenskih snimaka pluća, duplo više nego dan pre, i otkriveno još 17 novih pneumonija. Pregledano je i 47 pacijenata u ambulanti Infektivnog odeljenja, od čega se 27 javilo prvi put.

Povećan je i broj pacijenata na bolničkom lečenju pa ih je u kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice trenutno 73, šest više nego u ponedeljak, dva su na respiratoru, a četiri na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Pokvarila se i slika zdravstvenog stanja zaposlenih pa je na koronu pozitivno šest medicinsikih sestara Opšte bolnice i sve su na kućnom lečenju.

Živote ide dalje i pored problema sa virusom pa iz lozničkog porodilišta stiže i lepa vest da su u poslednjih sedam dana ovde rođene 22 bebe, sedam devojčica i 15 dečaka.

MALI ZVORNIK – U malozvorničkoj opštini epidemijska situacija zahteva oprez i maksimalnu primenu i poštovanje propisanih zaštitnih mera, upozoravaju iz lokalne samouprave. Zoran Jevtić, komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Mali Zvornik, apelovao je na Malozvorničane da ozbiljno shvate epidemijsku situaciju i pridržavaju se svih mera koje su doneli Vlada i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, jer "samo tako možemo da se izborimo sa pandemijom". - Trenutna situacija nije dobra, budući da se zaraza, i pored mera koje građani poštuju, širi brže nego što smo očekivali. Apelujem da, zbog sebe i drugih, građani pojačaju ličnu zaštitu – poručio je Jevtić, a prenosi opštinski sajt. Podsetio je da, iako se imunizacija i dalje odvija, građani moraju znati da se imunitet ne stiče odmah posle vakcinacije, ni revakcinacije, već da je potrebno nešto više vremena za to kao i da je veoma važno da mere zaštite neprestano sprovode. Poslednja dva dana na području malozvorničke opštine otkriveno je po sedam pozitivnih osoba, a trenutno je 29 obolelih, šest više nego prethodnoga dana.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track