139 NOVOZARAŽENIH: Korona u Rasinskom okrugu ponovo uzima zamah, najviše pozitivnih u Kruševcu
Foto: Ž.M.

U BOLNICI 91 PACIJENT

139 NOVOZARAŽENIH: Korona u Rasinskom okrugu ponovo uzima zamah, najviše pozitivnih u Kruševcu

Srbija -

Epidemija korone virusa u Rasinskom okrugu ponovo hvata snažan zamah, posle nekoliko dana relativne stabilizacije na stotinak obolelih na dnevnom nivou. Prema izveštaju, Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u poslednja 24 časa obolelo je još 139 građana i građanki od 179 uzoraka.

Najviše pozitivnih slučajeva je u Kruševcu – 87, u Varvarinu 17, Trsteniku 11, Aleksandrovcu 10, Brusu 9 i u Ćićevcu 5.

Na hospitalizaciji na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice smešten je 91 bolesnik, 15 više u odnosu na jučerašnji dan, a od početka epidemije virusa kovid-19 do sada je izlečeno 11. 885 lica.

Rasinski okrug
foto: Ž.M.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Komunalna milicija grada Kruševca, u cilju kontrole primene antiepidemijskih mera i propisa, obavili su juče ukupno 151 nadzor u objektim trgovine, ugostiteljstva i u drugim javnim ustanovama I konstatovali zadovoljavajuće stanje.

Do sada je u Rasinskom okrugu akcinisano 28.490 osoba, revakcinisano 17.683, a u Kruševcu vakcinu je primilo 15.709 osoba, a drugu dozu 10.255.

Rasinski okrug
foto: Ž.M.

Od početka procesa imunizacije, krajem decembra prošle godine, do sada nije bilo nijedne prijavljene ozbiljnije neželjene reakcije na vakcinu protiv virusa kovid-19. Kod pojedinaca su se javljale reakcije, slično kao i kod vakcine protiv sezonskog gripa - bolovi na mestu uboda, crvenilo i otok, a vrlo retko povišene telesne temperature (oko 37 stepeni), bol u mišićima i malaksalost.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track