Najnovije vesti

RASTE BROJ PREGLEDA U KOVID AMBULANTI U SMEDEREVU: Vakcinisano više od 20.000 Smederevaca
Foto: Printscreen RTS

epidemija korona virusa

RASTE BROJ PREGLEDA U KOVID AMBULANTI U SMEDEREVU: Vakcinisano više od 20.000 Smederevaca

Srbija
07:45h

Raste broj pregleda u kovid ambulanti smederevskog Doma zdravlja, poslednjih dana u dve smene se pregleda i do 170 građana.

Što se tiče bolničkog lečenja, u Opštoj bolnici "Sveti Luka" trenutno su smešteni pacijenti iz Smedereva i okoline, a bolnički sistem je znatno rasterećeniji u odnosu na novembar i decembar kada je na lečenju bilo preko 200 pacijenata.

Lekari se nadaju da se neći ponoviti taj scenario, a najviše se uzdaju u poštovanje mera i vakcinaciju.

"Imamo neko zaravnjenje u poslednje dve, tri nedelje – taj broj se kreće negde oko 60. U ovom trenutku imamo 61 pacijenta na kovid odeljenjima. Poslednjih nedkoliko dana smo otvorili psihijatriju za nekovid pacijente, tako da su naši psihijatri počeli da primaju pacijente koje dugo vremena nisu mogli", rekao je dr Nenad Đorđević, direktor OB "Sveti Luka" Smederevo.

Više od 20.000 Smederevaca je do sada vakcinisano, a interesovanje je i dalje veliko.

"Vakcinacija je odlična, do sada je vakcinisana skoro 21.000 stanovnika. Od toga prve vakcine smo dali oko 12.250, i oko 8.600 druge doze vakcine. Interesovanje je i dalje veliko, što je za pohvalu, vakcinacija se obavlja u Centru za kulturu gde imamo 10 punktova koji odlično rade", navodi dr Olgica Obradović, direktorka Doma zdravlja Smederevo.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...