KORONA KLACKALICA U LOZNICI: Neosetan pad broja hospitalizovanih, još 1 pacijent izgubio bitku sa koronom
Foto: T.Ilić

izveštaj

KORONA KLACKALICA U LOZNICI: Neosetan pad broja hospitalizovanih, još 1 pacijent izgubio bitku sa koronom

Srbija -

Iscrpljujuća borba sa koronom i dalje traje, a klackalica brojki se nastavlja.

Kao prema nepisanom pravilu u danu kad brojke skoče preminulih kovid pacijenata uglavnom nema, kad krenu malo dole neko izgubi bitku sa virusom. U sredu je još jedan kovid pacijent preminuo, potvrđeno je iz lozničke Opšte bolnice, tako da je u ovoj ustanovi od početka pandemije do sada zabeleženo ukupno 119 smrtnih slučajeva od posledica zaražavanja koronavirusom.

Trenutno je na bolničkom lečenju 71 osoba, dve manje nego prethodnog dana, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su četiri pacijenta, a na invazivnoj dva.

Ponovo je u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano više od sto pacijenata, tačnije njih 106 sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se 26 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju dok su ostali došli na kontrolni pregled. Na 86 radiografija pluća dijagnostikovano je 11 novih pneumonija, a 16 pacijenata je iz trijažne ambulante upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledano je 45 osoba.

Do sada je na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja i lozničke Opšte bolnice od početka imunizacije prvom dozom vakcinisano 10.028, a drugom dozom 6.365 građana i taj posao se efikasno odvija.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu na području Mačvanskog okruga tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je malo manje pozitivnih uzoraka na kovid – 19, za pet, ali je nastavljeno povećanje broja obolelih i više ih je za dvadeset i jednog. U okrugu je pozitivno još 77 osoba, najviše u Šapcu (27) i Loznici (25), a dvocifrena je još samo Ljubovija (12). Krupanj i Mali Zvornik imaju po pet pozitivnih, Vladimirci dva, Bogatić jednog dok ih nije bilo u Koceljevi. Trenutno je u okrugu 943 obolelih, a osim u Bogatiću (74), Koceljevi (22) i Vladimircima (40) gde je došlo do izvesnog smanjenja, u ostalim mestima je povećan njihov broj. Šabac ima 392 obolela, Loznica 239, Ljubovija 95, Krupanj 49, a 32 ih je u malozvorničkoj opštini.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track