OSMOMARTOVSKI BAZAR U LOZNICI: Od petka do ponedeljka otvorena izložba povodom Dana žena
Foto: T.Ilić

prodaja

OSMOMARTOVSKI BAZAR U LOZNICI: Od petka do ponedeljka otvorena izložba povodom Dana žena

Srbija -

LOZNICA – Na šetalištu ispred Vukovog doma kulture od 5. do 8. marta Turistička organizacija grada Loznice (TOGL), organizuje po osmi put "Osmomartovski bazar".

Kako je rekla Snežana Perić, direktorica TOGL, raduje veliko interesovanje izlagača, a do sada ih je prijavljeno više od trideset koji će izložiti svoje rukotvorine.

- Predviđeno je da "Bazar" traje od petka do ponedeljka, a sve će biti održano u skladu sa epidemijskom situacijom. Na sam Dan žena, od 12 sati, u ponedeljak, biće otvorena izložba o pustovanju u Loznici na kojoj ćemo izložiti proizvode nastale na prvoj koloniji pustovanja nedavno održanoj u Naučno-obrazovno-kulturnom centru "Vuk Karadžić" u Tršiću. Želja nam je da posetioce upoznamo sa našim jadarskim motivom i kako se on u Loznici izrađuje pustovanjem. Nadamo se da će osim sugrađana ovogodišnji bazar i izložbu posetiti i turisti – rekla je ona najavljujući četvorodnevnu manifestaciju.

bazar
foto: T. Ilić

Kao i prethodnih godina posetioci će moći da vide razne rukotvorine, vunene čarape, torbe, pletene korpe, heklane stolnjake, pazare domaći med, sokove, vina, priveske slike i, neizostavno, cveće. Na bazaru za svakoga ima po nešto, a mnogi proizvodi su ne samo neobični već i unikatni i odlični kao poklon sve one koji nemaju ideju čime bi u ponedeljak mogli darovati majke, sestre, supruge i ostale dame.

- "Osmomartovski bazar" biće otvoren svakodnevno od deset ujutru do šest sati popodne, a u isto vreme trajaće u ponedeljak i izložba pustovanja. Ostaje još samo da posluže vremenske prilike i da prevrtljiva "Baba Marta" ne pokvari manifestaciju u Cvijićevoj.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track