PORAST BROJA OBOLELIH U KCV I SREMSKOJ KAMENICI: Hospitalizovano 242, na respiratorima 16 pacijenata
Foto: grad Novi Sad

Institut za javno zdravlje Vojvodine

PORAST BROJA OBOLELIH U KCV I SREMSKOJ KAMENICI: Hospitalizovano 242, na respiratorima 16 pacijenata

Srbija -

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici ponovo je u porastu broj hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas u ovim bolnicama 242 pacijenata, a na respiratorima ukupno 16 obolelih pacijenata.

Trenutno, u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе sе lеči 182 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID – 19. Оd tоgа, kod 10 pacijenatа s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа COVID – 19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno se leče 60 kovid pacijenta, a na respiratorima je 6 obolelih od kovida19.

- Apelujemo na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru-saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine, saopštava da je tokom prethodnog dana u Vojvodini i dalje registrovan veliki broj novoobolelih, registrovano je 740 novih slučajeva. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 211.

(Kurir/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track