Najnovije vesti

ĐORĐE JE DETE SA INVALIDITETOM I USPEŠAN PREDUZETNIK: Majka mu pomaže da vodi svoju firmu i bude samostalan (KURIR TELEVIZIJA)
01:46

ĐORĐE JE DETE SA INVALIDITETOM I USPEŠAN PREDUZETNIK: Majka mu pomaže da vodi svoju firmu i bude samostalan (KURIR TELEVIZIJA)

primer za sve

ĐORĐE JE DETE SA INVALIDITETOM I USPEŠAN PREDUZETNIK: Majka mu pomaže da vodi firmu i bude samostalan (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija

Đorđe Spasojević (22) iz Čačka je osoba sa invaliditetom i redak je primer u našoj zemlji kako porodica velikim trudom i zalaganjem podstiče da uprkos nedostacima postane samostalan.

Ova kreativna porodica svoj stan pretvorila je u neobičan umetnički prostor, u kome nastaju unikatni predmeti i suveniri.

"Volim ovo da radim", priznaje vredni Đorđe dok secka platno, crta radove, niže perle...

Najveću ulogu u ovom poduhvatu da ga osnaži i pripremi za budućnost, igra njegova majka Jasmina Spasojević.

"Uspela sam da od njega napravim preduzetnika koji me je zaposlio u firmi, nadam se da će 'Naše maštarije' stići do mnogih ljudi, da će prepoznati naš stil rada i naš trud", objasnila je ova hrabra žena.

Na njihovim suveniri nalaze se fotografije starog Čačka, Beograda, ali i novog Londona.

Oni se nadaju da će poslužiti kao inspiracija i ostalim porodicama čiji članovi imaju invaliditet, da se osamostale, ne strepe od neizvesne budućnosti i neuspeha.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...