KCV I INSTITUT ZA PLUĆNE BOLESTI U SREMSKOJ KAMENICI: Sve više hospitalizovanih, na respiratorima 23 pacijenta
Foto: Kurir./ S. S.

vanredna epidemiološka situacija

KCV I INSTITUT ZA PLUĆNE BOLESTI U SREMSKOJ KAMENICI: Sve više hospitalizovanih, na respiratorima 23 pacijenta

Srbija -

Bolnice u Kliničkоm cеntru Vојvоdinine i na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici sve su punije. Danas je ukupan broj hospitalizovanih 281, dok je na respiratorima 23 kovid pacijenta.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 199 pаciјeanta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID-19. Оd tоgа, kod 16 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici hospitalizovano je 82 pacijenata, od kojih je sedam obolelih na respiratorima.

"U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju", saopšteno je iz KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu. U ovom trenutku na teritoriji 40 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Kako saopštavaju, tokom prethodnog dana u Vojvodini je, zbog manjeg broja testiranih tokom vikenda, registrovano 392 nova slučaja. Najveći broj je registrovan 155 je u Novom Sadu.

(Kurir.rs/ S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track