LOZNIČANI STRAHUJU OD REPRIZE KOVID JESENI: Trenutno strepimo i od vikenda, u bolnici na lečenju zasad 84 sugrađanina
Foto: Kurir/T.Ilić

Preminuo još jedan kovid pacijent u Loznici

LOZNIČANI STRAHUJU OD REPRIZE KOVID JESENI: Trenutno strepimo i od vikenda, u bolnici na lečenju zasad 84 sugrađanina

Srbija -

LOZNICA – Još jedan kovid pacijent preminuo je juče u lozničkoj Opštoj bolnici i to je sedmi smrtni slučaj u poslednjih pet dana, a od početka pandemije 126. izgubljen život od posledica zaražavanja koronavirusom.

U bolnici kažu da imaju sve više pacijenata i da sve počinje da liči na jesenji udar kovida kada su imali pune ruke posla.

Na bolničkom lečenju trenutno su 84 kovid pacijenta, pet manje nego dan ranije, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je pet osoba, a na invazivnoj dve.

Trenutno je na Grudnom odeljenju gotovo popunjen kapacitet od 38 postelja, slobodno je još deset nekiseoničnih mesta, ali je problem što se hospitalizuju samo oni kojima je neophodan kiseonik. Gotovo svim kovid pacijentima je potrebna terapija kiseonikom, uglavnom su to vrednosti koje se kreću preko deset litara kiseonika na minut i potrošnja kiseonika je u ovoj ustanovi velika. Zabranjivajaću je, kažu u bolnici, što je bilo nekoliko pacijenata od četrdesetak godina koji su imali teške pneumonije, mada nijedan nije bio u kritičnom stanju.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

- Trenutno situacija nije najbolja i strepimo od vikenda. Ohrabruje da u bolnicu nije primljen nijedan pacijent koji je kompletno vakcinisan i kome su prošle tri nedelje od poslednje, druge primljene doze – kazao je danas dr Zoran Kovačević, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Loznici u kojoj je trenutno pet medicinskih sestara pozitivno na kovid - 19 i sve se nalaze u kućnoj izolaciji.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ i juče je bilo više od sto pregleda, 137 sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se 45 pacijenata javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a ostali su imali kontrolne preglede. Na 99 rendgen snimaka otkriveno je 18 novih pneumonija, a 29 pacijenata je iz trijaže na dodatni pregled upućeno infektologu.

Od početka imunizacije na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja prvom dozom vakcinisano je 11.778 osoba, dok je njih 6.624 primilo i drugu i kompletiralo svoju vakcinaciju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja