KRALJEVO: Pomoć grada od 20.000 dinara za sahranjivanje preminulog od posledica korone
Foto: J. S./Ilustracija

nekoliko uslova

KRALJEVO: Pomoć grada od 20.000 dinara za sahranjivanje preminulog od posledica korone

Srbija -

Gradsko veće grada Kraljeva donelo je Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o pravu na naknadu dela troškova sahranjivanja osoba preminulih usled bolesti "Covid-19" izazvane virusom "SARS- CoV-2", sa teritorije grada Kraljeva, kojim bi grad snosio troškove u iznosu od 20.000 dinara, kako bi se finansijski pomoglo porodicama preminulih.

Prema Predlogu odluke, o kome će se izjasniti i odbornici kraljevačke Skupštine na prvoj narednoj sednici, pravo na naknadu dela troškova mogle bi da ostvare porodice preminulih ili druga fizička lica koja su snosila troškove sahrane preminulih od posledica "Covid-19", od dana proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, 15. marta 2020. godine.

Uslovi su da su preminule osobe bile državljani Republike Srbije, da su imale prebivalište na teritoriji grada Kraljeva odnosno boravište ako su raseljene sa Kosova i Metohije, da postoji izveštaj nadležne zdravstvene ustanove da je smrt nastupila kao posledica bolesti "Covid-19" izazvane virusom "SARS-CoV-2" i da je podnosilac zahteva snosio troškove sahrane, što dokazuje kopijom računa na svoje ime ili izjavom overenom kod javnog beležnika.

Sa teritorije Kraljeva, zaključno sa 14. martom ove godine, od posledica bolesti "Covid-19" preminule su 242 osobe.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track