spas vide u vakcini

POČELA IMUNIZACIJA U ZAJEČARSKIM SELIMA: Najstariji građani RADO odlaze da se vakcinišu (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Vakcinacija na području grada Zaječara nastavlja se nesmanjenim tempom, a građanima su na raspolaganju sve vrste vakcina. Do sada je dato oko 17.000 doza.

Danas je počela imunizacija i u zaječarskim selama. Ekipa Kurir televizije bila je u Metrišu i Brusniku gde je proverila kako teče proces imunizacije.

Živana Jakovljević iz Metriša ima 87 godina i u porodičnoj kući živi sama. Kako joj je bilo komplikovano da se vakciniše u gradu, rado se odazvala pozivu da vakcinu primi u seoskoj ambulanti.

- Morala sam nekako da sebi pomognem, da se spasim, pa kako ne mogu da odem do grada. priavila sam se u selu - kaže Živana Jakovljević, Metriš kod Zaječara.

Imunizacija u zaječarskim selima započeta je vakcinom astra zeneka. Većini je svejedno koju će primiti, ali se u razgovoru sa lekarom informišu o karakteristikama vakcine.

Veliku pomoć zdravstvenim ekipama u procesu imunizacije pružaju volonteri Crvenog krsta.

Kako su u selima ostali meštani ophrvani bolestima koje starost sa sobom nosi, za meštane Brusnika i okoline organizovan je prevoz do Doma kulture gde se sprovodi vakcinacija. Već zašli u osmu i devetu deceniju života, svesni su da ih samo vakcina štiti od korone.

- Kažu treba da se primi vakcina, u zato sam se odlučio da je primim, i ja i žena - kaže jedan od meštana, dok se drugi nadovezuje da se vakcinisao kako bi pobedio koronu.

Sledeći na redu za vakcinaciju su meštani Vražogrnca i Trnavca, a potom Šipikova, Halova i Velikog Jasenovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track