KORONA U LOZNICI: Preminuo 1 pacijent, 91 hospitalizovan
Foto: Kurir/T.I.

u opštoj bolnici

KORONA U LOZNICI: Preminuo 1 pacijent, 91 hospitalizovan

Srbija -

LOZNICA - Situacija sa korona virusom polako, ali sigurno, sve više podseća na jesenji udar i nastavlja da odnosi žrtve. U lozničkoj Opštoj bolnici tokom jučerašnjegdana preminuo je još jedan kovid pacijent od posledica zaražavanja korona virusom, potvrđeno je danas iz ove ustanove u kojoj je do sada 130 pacijenata izgubilo bitku sa koronom.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" lekari su pregledali 145 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, a manje od polovine, njih 58 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali zakazane kontrole.

Na 136 radiografija pluća otkriveno je 16 novih pneumonija, a 28 pacijenata je upućeno infektologu na pregled. Istoga dana u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 64 pacijenta, dok je juče na prisustvo koronavirusa testirano 117 osoba.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice trenutno je na bolničkom lečenju 91 osoba, dve manje nego za vikend, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri, a na invazivnoj dva pacijenta.

Nastavljena je imunizacija stanovništva na punktovima Doma zdravlja i, prema podacima ove ustanove, do sada je prvu dozu primilo 12.587, a drugu 7.816 građana.

Inače, prema informaciji iz gradske uprave tokom minulog vikenda Lozničani su bili disciplinovani. Komunalna milicija i inspekcija kontrolisali su ukupno 128 objekata na području Loznice i napisana je samo jedna prekršajna prijava zbog prekoračenja propisanog radnog vremena.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track