SEDNICA PARLAMENTA TRAJALA SAMO 5 MINUTA: Teška situacija sa koronom naterala odbornike u Loznici da odmah napuste klupe
Foto: T.Ilić

nisu stigli ni da se smeste

SEDNICA PARLAMENTA TRAJALA SAMO 5 MINUTA: Teška situacija sa koronom naterala odbornike u Loznici da odmah napuste klupe

Srbija -

Sednica lokalnog parlamenta u Loznici, koja je bila zakazana za danas, trajala je samo pet minuta tako da odbornici maltene nisu stigli ni da se smeste u svoje klupe, a već su morali da ih napuste.

Kako je na početku Skupštine grada rekla predsednica Milena Manojlović Knežević, sednica je prekinuta zbog teške epidemijske situacije u celoj zemlji, uključujući i Loznicu, a imajući u vidu usvojene mere Vlade Srbije i Kriznog štaba.

- Posle obavljenih konsultacija sa nadležnima i pravnih mogućnosti propisanih zakonima i Statutom grada i u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Loznice, određujem prekid ove sednice, čime ćemo kao najviši predstavnički organ grada, ukazati na ozbiljnost epidemijske situacije i potrebu pridržavanja zadatih mera i dati vremena da se adekvatno organizujemo u novonastalim okolnostima. U skladu sa naknadnim instrukcijama nadležnih organa i institucija i Poslovnikom, ova, deveta sednica, biće nastavljena sledećeg četvrtka - saopštila je Manojlović Knežević odbornicima.

Manojlović Knežević je u direktnom televizijskom prenosu zasedanja, što je redovna praksa u Loznici, iskoristila priliku i pozvala građane da se vakcinišu jer je to, kako je kazala, zasada jedini pouzdani oblik imunizacije.

Zamolila je i odbornike da učine isto i da "ličnim primerom pokažu ozbiljnost i odgovornost".

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track