opleti!

OPA, SNAJKA! KAKO SMO SE ZAŽELELI SVADBI: Zaječarci još pamte kad se ženio rukometaš, kako je povela kolo mlada iz Kenije! (VIDEO)

Srbija -

BEOGRAD/ZAJEČAR - Korona je mnogima uzela život, najmilije i narušila zdravlje, ali svima nama je uskratila mnogo divnih dana, druženja, slavlja i veselja...

U ovom trenutku kada svadbi po kojima smo poznati širom sveta nema, žitelji mnogih krajeva Srbije pamte veselja o kojima su njihove varoši pričale danima.

Jedan takav par priredio je svojevremeno, u eri pre korone, svadbu koje se Zaječarci i danas sećaju.

Zaječarski rukometaš Miloš Ćirić (31) kog je lopta odvela u daleku Dohu baš je u tom gradu sreo ljubav svog života - lepu Angelu, bivšu odbojkašicu i reprezentativku Kenije, sada stjuardesu u Kataru.

"Mirno je, nema mnogo saobraćaja. Skoro svi poznaju jedni druge. Prve nedelje bilo mi je teško, ali posle mesec dana sam upoznala mnogo ljudi. Poznati su mi delovi grada, mogu da izađem sama bez straha da ću se izgubiti", rekla je ona za Kurir televiziju.

Kako naši običaji i nalažu, Miloš je sa svojima napravio veliko veselje u rodnom Zaječaru i svadbu o kojoj se priča i danas. Venčali su se i u crkvi a Zaječar još pamti kako je kenijska snajka povela kolo ispred opštine!

Taj povod, kao i mnoge druge, srpska snajka iskoristila je da uživa u našim specijalitetima, od kojih joj je omiljena sarma.

"Ljudi je gledaju, hoće da se slikaju sa njom, ispituju je o njenoj zemlji", kaže Miloš.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track