MINISTARSTVO OSUĐUJE POSTUPANJE RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BLACU: Prema deci mora da se bude naročito obazriv i pažljiv
Foto: Kurir/B.R.

Za DOBROBIT MALIŠANA

MINISTARSTVO OSUĐUJE POSTUPANJE RADNICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BLACU: Prema deci mora da se bude naročito obazriv i pažljiv

Srbija -

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osuđuje postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević.

"Uz svo razumevanje za njihov odgovoran i težak posao, Ministarstvo poziva sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi. Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga", navodi se u saopštenju ministarstva.

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će, u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere. Ministarstvo je uvereno da je ovakvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track