VALJEVO DANAS SLAVI SVOJ DAN: Zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti svečanog obeležavanja
Foto: Shutterstock

Danas je Dan Valjeva

VALJEVO DANAS SLAVI SVOJ DAN: Zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti svečanog obeležavanja

Srbija -

VALJEVO - Danas je Dan grada, 20. mart, koji se obeležava od 2004. godine, umesto 15. septembra.

Dan oslobođenja Valjeva u Prvom srpskom ustanku 1804. godine obeležava se kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja Valjeva, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Ove, baš kao i prošle godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti svečanog obeležavanja Dana Valjeva, a ovogodišnjim dobitnicima nagrada gradska priznanja će biti uručena kada se steknu uslovi za to, odnosno, kada bude povoljnija situacija sa korona virusom.

O dobitnicima nagrada juče su odlučili odbornici lokalnog parlamenta, a sednicu Skupštine grada gradonačelnik Lazar Gojković je iskoristio da svim građanima čestita Dan Valjeva, a četstitku je uputio i ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja.

-Iskoristio bih ovu priliku da građanima Valjeva čestitam praznik Dan grada Valjeva. Sačekaćemo neko bolje vreme za dodelu nagrada i svečanost, a nadam se da nećemo dugo čekati. Da bismo nastavili život, pozivam gradjane Valjeva da se vakcinišu, jer je obezbeđeno dovoljno vakcina, a sam proces imunizacije u gradu organizovan je jako dobro. Još jednom velika zahvalnost svima koji se godinu dana bore da sačuvaju svaki život. Sve čestitke nagrađenima, verujem da su svoje nagrade zasluženo dobili-rekao je Gojković.

Lazar Gojkovic
foto: S.S.

Dobitnici godišnj nagrade Grada Valjeva

Za oblast medicine i brige o zdravlju nagrađene su dr Snežana Arsenijević, doktor medicine i specijalista infektologije valjevske bolnice i dr Branki Antić, doktor medicine i specijalista Opšte medicine, koja je direktorka valjevskog Doma zdravlja.

Godišnju nagradu za ostvarene rezultate u 2020. godini u oblasti obrazovanja i vaspitanja je dobio profesor matematike Veljko Ćirović, a u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagrade su pripale učenici Mariji Obradović i studentkinji Andrei Kabić.

U oblasti zaštite životne sredine nagrada je pripala Klubu Ars nova iz Valjeva. Za oblast humanosti dodeljene su dve nagrade koje idu u ruke Vladimira Dimitrijevića, glavnog tehničara kućnog lečenja u Domu zdravlja i koordinatoru vakcinalnog punkta u vreme Covid-19, kao i Timu Kovid ambulante – odsek za testiranje koji čine Ognjen Andrić, Kristina Radovanović, Milena Matić, Saša Janić, Dragica Savić i Vladimir Đorđević.

U oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrađeni su Udruženje roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zagrljaj" i Gabrijela Šipoš, predsednica Udruženja Građana za pomoć i podršku osobama sa autizmom.

Nagrada u oblasti umetnost i kultura je pripala Valjevskoj kulturnoj mreži VAKUM, a za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja koreografu Dragomanu Meduloviću Proki i Radu Obradoviću, majstoru za izradu frula i dvojnica.

U oblasti sporta dodeljene su dve nagrade. Dobitnici su Vaterpolo klub "Valis" i Dejan Mizdrak, košarkaški sudija, učesnik u polumaratonu i trijatlonu.

Specijalna nagrada za životno delo posthumno je dodeljena episkopu valjevskom Milutinu, kao i Valjevskoj gimnaziji za afirmaciju Valjeva.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track