KORONA VIRUS U VALJEVU: 66 novozaraženih, 1 pacijent preminuo
Foto: Kurir/S.S.

Zavod za javno zdravlje

KORONA VIRUS U VALJEVU: 66 novozaraženih, 1 pacijent preminuo

Srbija -

VALJEVO - Jedna osoba iz Mionice je preminula od posledica korona virusa, dok je u Kolubarskom okrugu 66 novopozitivnih, pokazuju poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje u Valjevu.

Korona virus je potvrđen kod 29 osoba iz Valjeva, na Ubu je 16 novopozitivnih, u Osečini i Ljigu po šestoro, u Lajkovcu petoro i četvoro u Mionici.

Na bolničkom lečenju se nalazi 89 kovid pacijenta, a većina njih se nalazi u teškom stanju. Lekari valjevske bolnice upozoravaju da je sada situacija najteža od početka pandemije, jer je sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom, dok su zdravstveni radnici na izmaku snage.

U valjevskoj bolnici juče nije bilo slobodnog respiratora, a problem je rešen tako što su iz Beograda sinoć stigla dva neinvazivna respiratora, a bolnica je u kovid sistem uključila i dva transportna respiratora.

Zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo pokazuju da je od početka pandemije bitku sa kovidom izgubilo 316 osoba iz Kolubarskog okruga. U Valjevu je preminulo njih 189, Mionici 33, Ubu 29, Osečini 23, Ljigu 22 i Lajkovcu 20 ljudi.

Kako pokazuje statistika Zavoda, u Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virusom je zaraženo 14.942 ljudi, od čega je u Valjevu njih 9.101, Ubu 1.537, Lajkovcu 1.221, Mionici 1.106, Ljigu 1.031 i u Osečini 946 osoba.

(Kurir.rs/ S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja