Najnovije vesti

MIODRAG POPIO ŠLEPERE PIVA: Deka iz Ražana skuplja čepove flaša koje je ispraznio, a kad ih je prebrojao SELO JE ZANEMELO (FOTO)
Foto: Rina

neverica

MIODRAG POPIO ŠLEPERE PIVA: Deka iz Ražana skuplja čepove flaša koje je ispraznio, a kad ih je prebrojao SELO JE ZANEMELO (FOTO)

Srbija

Miodrag Radovanović (78) iz sela Ražana ispod obronaka Divčibara ovih dana prebrojao je čepove od flaša koje je ispraznio za osam godina.

Celo selo je bilo u šoku kad je izračunalo da je starac za to vreme skupio čak 9.000 zatvarača, a njegova evidencija je jedinstvena.

- Čepove sam počeo da skupljam kad su počele nagradne igre, a onda mi je to prešlo u hobi. Sve sam ih pomno čuvao, a i kad bih svraćao u lokale, zaposleni bi to znali i za ambalažu koju su otvarali meni davali mi čepove. Nisam uzimao od onih flaša koje nisam lično koristio. Ni sam nisam očekivao da je brojka ovoliko visoka. Izgleda da je u poslednjih osam godina kroz moje ruke prošlo oko dva šlepera ambalaže - rekao je Miodrag.

Međutim, osim čepova u njegovoj kolekciji nalazi se još mnogo toga. Skuplja i fiskalne račune godinama unazad, ali i vozne i autobuske karte, pa se može reći da je jedan od retkih u Srbiji koji zna koliko novca u šta je uložio, koliko je popio, pojeo i vozio se.

1 / 5 Foto: Rina

- Džak sa čepovima ima oko 18 kilograma, sa papirima su malo lakši. Ljudi se mahom čude ovom mom neobičnom hobiju, ali ja sam takav. U raznim sporovima na sudu, mahom oko imovinskih odnosa, proveo sam oko 40 godina i za sve to vreme naučio sam da sve treba da se čuva, jer se ne zna kad može zatrebati kao dokaz - kroz šalu je rekao Miodrag.

Od 9.000 flaša koje je otvorio, kako kaže, najviše je bilo onih pivskih, ali Miodrag naglašava da je u tome znao meru i da nije preterivao. Jedan je od najvrednijih radnika u selu, živi zarađujući u nadnici, a iako ima 78 godina radi kao da mu je 30 godina manje.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...