POLICIJA POJAČALA PATROLE: Posle peticije 2.000 meštana, 43 migranta sklonjena iz Tavankuta i Ljutova
Ilustracija, Foto: N.H.

pravili nered

POLICIJA POJAČALA PATROLE: Posle peticije 2.000 meštana, 43 migranta sklonjena iz Tavankuta i Ljutova

Srbija -

Posle peticije građana, Tavankuta i Ljutova da im veći broj migranata ugrožava imovinu, policija našla ukupno 43 migranta u pograničnim naseljima sa Mađarskom i smestila ih u Prihvatni centar za migrante u Subotici.

SUBOTICA - Pripadnici Policijske uprave u Subotici, u saradnji sa službenicima granične policije, izvršili su pojačan obilazak naselja duž graničnog prelaza prema Mađarskoj i kontrolom našli ukupno 43 migranta, nakon prijave stanovnika Tavankuta, i Ljutova, da ih se na tom području kreće veći broj, te da im ugrožavaju imovinu.

Meštani su prikupili 2000 potpisa za peticiju, predali je subotičkoj policijskoj Upravi, a peticijom traže, da se migranti izmeste iz njihovih vikendica i napuštenih kuća na ovom području.

Nakon primljene peticije u PU Subotice, zamenik kapetana policije Dušan Savić kaže, da su pojačane patrole kod naselja Tavankut, zbog povećanog broja migranata na tom području, prema prijavi stanovnika pograničnih naselja, gde se veći broj migranata kreće po Ljutovu i Tavankutu.

„Pre dva dana, tokom policijske akcije pojačanim potrolama nađena su 22 migranta, kod Tavankuta i Ljutova, koja su sprovedena u Prihvatni centar za migrante u Subotici. Migranti su nađeni tokom kontrole i na Makovoj Sedmici, naselju Hajdukovo i Železničkoj stanici, ukupno 43 migranta, koji su takođe smešteni u Prihvatni centar u Subotici, kaže Savić i dodaje da će policijski službenici Subotice nastaviti intenzivno da kontrolišu ovo područje, pa i taksi prevoznike, za koje meštani tvrde da dovoze migrante iz pravca Sombora.

migranti
foto: N.H.

Kapetan Savić kaže, da poslednjih 24 sata policija nije zatekla migrante, na tom području.

„Kontrole su stalne, a policija Subotica nastaviće obilazak pograničnih mesta, duž granice sa Mađarskom, sa kolegama iz Regionalnog centra i republičkim inspektorom za saobraćaj i saobraćajnom policijom, vrši'e se pojačana kontrola i taksi prevoznika, a intenziviraće se i saradnja sa lokalnom samoupravom, Komesarijatom za izbeglice i Crvenim krstom. Naš cilj je da svi migranti budu u prihvatnim centrima“, kaže Dušan Savić.

Trenutno je duž pograničnog pojasa raspoređeno od Bajmoka, Ljutova, Hajdukova, Bačkih Vinograda do Gornjeg i Donjeg Tavankuta, pet do šest patrola odeljenja policije, dve patrole saobraćajne policije i dve patrole

granične policije, a migrantima je pružena pomoć i hrana u subotičkom Prihvatnom centru.

N.H. Foto N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track