VELIKI SMETOVI U POTKOPAONIČKIM SELIMA: Župljani muku muče sa dubokim snegom, mališani se raduju (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

BABA MARTA

VELIKI SMETOVI U POTKOPAONIČKIM SELIMA: Župljani muku muče sa dubokim snegom, mališani se raduju (FOTO)

Srbija -

Snežna i promenljive ćudi, Baba Marta, blokirala je brdsko – planinsko područje Župe.

Za mališane sneg je blagodet, dočekan je sa oduševljenjem, jer je nova šansa za razne igrarije. Snežne mećave, veliki smetovi i hladnoće ispod nule bile su veliki izazov za starije generacije. Vremenski uslovi su proteklih nekoliko dana bili izuzetno teški, gde su velike količine snega i snažan vetar doneli velike probleme na lokalnim putevima u selima gornje Župe, na najvišoj nadmorskoj visini opštine Aleksandrovac.

Zupa, sneg
foto: Kurir/Ž. M.

Pomoćnik predsednika opštine zadužen za rad sa mesnim zajednicama Bojan Kovačević je bio stalno na terenu, gde je nadzirao rad na čišćenju snežnog pokrivača.

Zupa, sneg
foto: Kurir/Ž. M.

Teška mehanizacija preduzeća "Miras B" uložila je velike napore da raščisti debele naslage snega i meštanima planinskih sela, podno Kopaonika, otvori vezu sa svetom. U akciji "odrobljavanja" od velikih snežnih nanosa učestvovali i meštani, a među njima i najstariji. Situacija je stabilizovana, putevi su očišćeni i do zadnjih seoskih zaseoka i kuča. Sve raspoložive snage su na terenu, radi se u više pravaca i stalno se brine o održavanju prohodnosti puteva i obezbeđenju snabdevanja stanovništva osnovnim životnim namirnicama.

Zupa, sneg
foto: Kurir/Ž. M.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track