01:58

Ana Brnabić u Zaječaru

IMUNIZACIJA

ANA BRNABIĆ U ZAJEČARU: Zadovoljna sam kako ide vakcinacija (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Na području grada Zaječara vakcinisano je oko 23 odsto stanovnika, što je više od republičkog proseka.

Najzainteresovaniji za imunizaciju su stariji od 65 godina. Jedan od punktova za vakcinaciju u Zaječaru obišla je danas premijerka Ana Brnabić.

Tokom dva meseca organizovane imunizacije, u Zaječaru je dato 19.000 doza vakcine, od toga je 8.400 građana primilo obe doze. Vakcinacija se sprovodi u zaječarskim selima po utvrđenom rasporedu, kao i na tri punkta u gradu. U naselju Kotlujevac ovog popodneva građani primaju fajzerovu vakcinu.

"Odlučio sam se iz bezbednosnih razloga. U novembru smo bili i supruga i ja pozitivni" -rekao je jedan građanin.

Pre vakcinacije, lekari obave pregled i ragovaraju sa građanima,

"Naša pitanja su da li imaju alergije, neurološke bolesti poput mutiple skleroze, da li primaju neku terapiju" rekao je dr Vladimir Bogdanović, Dom zdravlja Zaječar.

Na području grada Zaječara vakcinisano je oko 23 odsto stanovnika, što je više od republičkog proseka. Najzainteresovaniji za imunizaciju su stariji od 65 godina, uverila se premijerka Ana Brnabić koja je obišla punkt za vakcinaciju u naselju Kotlujevac.

"Zadovoljna sam kako ide vakcinacija onih u starosnoj kategoriji između 65 i 74 godine. Oni su ugrožena kategorija i prioritetna." rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

U Zaječaru ima dovoljnih količina svih vrsta vakcine, a imunizacija je važna kako bismo se što pre vratili normalnom životu.

Inače, korona ne posustaje, od početka marta u Zaječaru je oko 400 novozaraženih lica, a 28 je preminulo.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:18

Da li nas vakcina štiti samo od razvoja bolesti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track