KORONA U RASINSKOM OKRUGU NE JENJAVA: 155 novozaraženih, polovina u Kruševcu
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

IMUNIZACIJA U FIRMAMA

KORONA U RASINSKOM OKRUGU NE JENJAVA: 155 novozaraženih, polovina u Kruševcu

Srbija -

Epidemija korona virusa u Rasinskom okrugu poprima dramatične razmere, jer je broj pacijenata sve veći, kao i prvih pregleda i prijema pacijenata u Opštu i kovid bolnicu u Kruševcu.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca u prethodna 24 časa evidentirano je 155 novozaraženih. Najviše novoinficiranih je u Kruševcu 77, zatim u Trsteniku 36, Aleksandrovcu 13, Ćićevcu 12, Varvarinu 11 i u Brusu 6. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice smešteno je 143 pacijenata, a u kovid bolnici više od 200.

Na inicijativu Regionalne privredne komore Rasinskog okruga i u organizaciji Doma zdravlja Kruševac uspešno se odvija process imunizacije i u privredi. Posle kompanije “Kromberg i Šubert” u organizaciju dobrovoljne vakcinacije uključili su se Trajal Korporacija i Fabrika prehrambenih proizvoda “BG product”, a uskoro bi trebalo i "Henkel", "Kuper Tajer" i "Kruševac put".

Svi zaposleni koji žele vakcinaciju u svom preduzeću mogu da prime kinesku vakcinu "Sinofarm", a cepiva drugih proizvođača daju se u gradskoj Hali sportova. Inače, vakcine su obezbeđene i za članove njihovih porodica.

Do sada je u Rasinskom okrugu vakcinisano oko 26.500 građana, a samo u Kruševcu 14.404. Prema rečima Jasmine Palurović, gradonačelnice Kruševca, odziv za vakcinaciju je dobar, pa se očekuje da u dogledno vreme procenat imunizovanih građana pređe 60 posto, što bi bio odličan rezultat i jedan od najboljih uzu Srbiji, a značio bi obezbeđenje visokog nivoa kolektivnoig imuniteta.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track