01:12

ojačana kontrola otpada kako bi se sprečila Afrička kuga

selo badovinci

UZGAJIVAČI TOVLJENIKA U PROBLEMU ZBOG ANIMALNOG OTPADA: Pojačana kontrola otpada kako bi se sprečila afrička kuga KURIR TELEVIZIJA

Srbija -

Najveći broj tovljenika više se ne gaji u Sremu, već u Mačvi. Prostor opštine Bogatić, konkretno selo Badovinci, ima veliki broj proizvođača, ali se samim tim javlja i problem animalnog otpada.

Kako bi se sprečila pojava Afričke kuge svinja u tom delu države, u narednom periodu fokus će biti na pojačanju kontrole odlaganja animalnog otpada.

“To je jedan od problema koji sada imamo u poslu, jer je cena prasati skupa sad. Da imam svoju proizvodnju, prase bi me izašlo 20,30 odsto jeftinije. Mi smo hendikepirani u odnosu na ostatak Srbije, kokretno Vojvodine. Mi imamo svega 80 hektara državne zemlje na prostoru opštine Bogatić, jako loše klase. Tu je problem jer ne možemo da proizvedemo našu hranu”, rekao je uzgajivač, sa imanja Vračarića.

Badovince je obišao i resorni ministar Branislav Nedimović koji je razgovarao sa njima o problemima.

“Zato ćemo preduzeti sve mere da bismo sprečili one koji bacaju uginulu stoku po kanalima okolo, selima. Tu ćemo zajedno raditi sa policijom”, rekao je Nedimović.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:35

POMOĆ NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA KOJI SE BORE SA USAMLJENOŠĆU U Subotici počeo sa radom telefonski centar za podršku KURIR TELEVIZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track