300 čuda na kurir televiziji

JOVICA IZ LAPOVA KAO LIK IZ PESME RIBLJE ČORBE: Radio kao novinar, vatrogasac, vajar i pisac, kome sve priče počinju istim slovom

Srbija -

Jovica Nikolić iz Lapova svestran je čovek sa više neobičnih zanimanja. Bio je novinar, železničar, vatrogasac, humanista, publicista i vajar, a većinu njegovih aktivnosti najbolje opisuje knjiga čiji je autor u kojoj su sve priče ispisane rečima koje počinju na isto slovo.

"Čorbadžijsko čudo, četvrtak, 4.40 časova, čaršija, čorbadžijsko čudo, čokanj čivasa, čist čaršaf. Čekaj, čivas? Čaršaf, čudo, častiš, častim čorbadžijo, čitavu čaršiju. Častoljubiv čovek, čestitamo", izrecitovao je čudesni Jovica jednu od 7.655 reči koje su se našle u knjizi.

Da je dobar sa rečima, jasno je na samu pomisao da je radio u sedam medijskih redakcija kao novinar.

"Do sada sam napisao, potpisao i objavio više od 7.500 tekstova u dnevnim i mesečnim novinama", kaže Jovica u emisiji "300 čuda".

Njegovu karijeru obeležio je događaj iz berbernice i neobična vest koja se dogodila u Lapovu.

"Dušanu Milovanoviću je pozlilo dok je radio u berbernici, on je hitno prevežen u bolnicu i u toku sutrašnjeg dana je preminuo, doživeo je kliničku smrt. Međutim, kad je zakazana sahrana i spremljen ručak, a grobar iskopao raku, Dušan je oživeo", ispričao je Jovica koji zbog toga što je proslavio seoskog berberina ima besplatne usluge dok je živ.

O tome kako je prešao u Železnicu i vatrogasce, pogledajte prilog Kurir televizije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:41

U VOJVODINI POSTOJI MUZEJ POSVEĆEN PRAVOM DŽEJMS BONDU: Otkrivena misterija broja 007 (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track