Preduzeća rade besplatno, vozila samo službeno

Kruševac

Preduzeća rade besplatno, vozila samo službeno

Srbija -
Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić najavio i novu sistematizaciju radnih mesta, tako da će pojedinim službenicima u gradskoj upravi i plate biti manje u odnosu na prethodni period

KRUŠEVAC - U Kruševcu su na snazi mere štednje koje podrazumevaju promenu sistematizacije radnih mesta, korišćenje automobila gradske uprave isključivo u službene svrhe, kao i angažovanje društveno odgovornih preduzeća za realizaciju infrastrukturnih projekta, rekao je danas gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

"Odmah po preuzimanju vlasti, mi smo napravili presek stanja, videli kolika je bila reprezentacija prethodnog gradonačelnika, potrošnja goriva, kafe i alkoholnih pića", rekao je Gašić, precizirajući da je za samo šest meseci potrošeno 443 kilograma kafe i oko 150 litara alkoholnih pića.

On je kazao da je, između ostalog i zbog lošeg stanja u budžetu, odmah doneta odluka da se primene mere štednje čiji će rezultati biti poznati nakon tri meseca.

"Još uvek je rano govoriti o tačnom iznosu uštede, ali smo doneli odluku da vozači više ne idu kući službenim automobilom. Ja, takođe ne koristim službeni automobil, dolazim pešice na posao, a vozač koji me vozi van Kruševca ne dobija dnevnice jer je sve o mom trošku", kazao je Gašić.

On je dodao da su se gradskoj upravi javila i društveno odgovorna preduzeća koja su izrazila želju da potpuno besplatno realizuju pojedine infrastrukturne projekte.

"Korporacija "Trajal" obezbedila je sredstva za krečenje gradske uprave, "Kruševac put" radi rekonstrukciju platoa ispred hotela Rubin potpuno besplatno, a vrednost tog projekta je oko pet miliona dinara, dok su se preduzeća "FAM" i "Vlasinac igda" ponudila da reše pitanje krova koji prokišnjava u gradskoj upravi", naveo je Gašić.

Gradonačelnik Kruševca najavio je i novu sistematizaciju radnih mesta, tako da će pojedinim službenicima u gradskoj upravi i plate biti manje u odnosu na prethodni period.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja