02:26

Oporavak pacijenata koji su preležali kovid i u domaćim banjama

kurir televizija u gamzigradskoj banji

U BANJE NA OPORAVAK POSLE KORONE: Za svakog pacijenta rade individualni plan i program, lečenje moguće i o tršku PIO FONDA

Srbija -

Postkovid pacijenti od sada mogu da se leče i u srpskim banjama. U Gamzigradskoj Banji otišli su i korak dalje, osmislivši program za oporavak onih na koje je epidemiološka situacija uticala psihički.

"Ovde sam radi rehebilitacije, vežbe radim već tri nedelje i svakog dana se sve bolje i bolje osećam. Osećam da imam snagu i volju", za Kurir televiziju je ispričala pacijentkinja iz Boljevca Snežana Dimitrijević.

Vežbe disanja i one za jačanje mišića se izvode pod budnim okom terapeuta, jednostavne su i lake i mogu se izvoditi kod kuće.

"Za svakog pacijenta radimo individualni plan i program, jer ne prolaze svi kroz iste simptome kovida 19. Radimo i na poboljšanju opšteg stanja organizma, sa vežbama opšte kondicije kako bi ljudi mogli što pre da se vrate svakodnevnim aktivnostima", kaže fizioterapeut Milan Stojanović.

Program je osmišljen u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a lečenje bi ubuduće moglo da se sprovodi iz budžeta Republičkog zdravstvenog fonda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:43

Hronične bolesti i korona virus: Kako živeti sa dijabetesom u vreme pandemije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track