KONFERENCIJA U VRANJU: Strategija i prevencija u suzbijanju trgovine ljudima
Foto: Tatjana Stamenković

trafiking

KONFERENCIJA U VRANJU: Strategija i prevencija u suzbijanju trgovine ljudima

Srbija -

Završna konferencija projekta "Od opasnosti do sigurnosti", održana je putem ZOOM platforme. Konferenciji su pored predstavnika 19 gradova i opština iz Srbije prisustvovali i predstavnici Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja. Učešće je uzelo više od 70 predstavnika iz cele zemlje.

Konferencija se sprovodi u okviru projekta "Od opasnosti do sigurnosti: Unapređivanje zaštite žrtava trgovine ljudima u Srbiji" . Projekat sprovode International Rescue Committee - IRC i Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama Atina uz podršku Кancelarije američkog Stejt departmenta za borbu protiv trgovine ljudima.

Na završnoj konferenciji projekta "Od opasnosti do sigurnosti", bilo je reči o Strategiji prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava 2017-2022. i ovo je prvi takav izveštaj koji je sačinjen u našoj zemlji na ovu temu, ističe Beba Kanački, potpredsednica i PR Lokalnog antitrafiking tima Vranje Kurir.rs/ T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track